Шоколадна ковбаса – десерт, багатьом знайомий з дитинства. Якщо ваші діти такого ще не куштували, неодмінно приготуйте. А якщо хочете зробити для себе, обов’язково додайте трішки рому. Аромат – неймовірний!
Шоколадна ковбаса
- 300 г печива (поламати), 3-4 ст. ложки какао, 100 г масла, 100 мл молока (може піти трішки більше), 2 ст. ложки коньяку або рому, ванільний цукор, горіхи, домашні цукати, 6 ст. ложок білого згущеного молока.
- Можна додати ще 30 г темного шоколаду.
Масло розтопити з какао, додати згущене молоко, ванільний цукор, коньяк та вилити суміш в подрібнене печиво, ретельно вимішати. Додати теплого молока стільки, щоб вийшла дуже густа маса, яка збирається докупки. Формувати ковбаску на харчовій плівці чи пергаменті – як зручно, я формую на плівці. Витримати в холодильнику три години чи більше.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти шоколадної ковбаси:
- Шоколадна ковбаса. Така смачна, що хочеться ще і ще шматочок!
- Ковбаса… на десерт. Шоколадна «Салямі»
Post Views: 37