Коли немає часу, а хочеться солоденького, то саме такий рецепт буде в нагоді. Це швидко та смачно! Такий ледачий штрудель смакує ще тепленьким зі сметанкою.
Ледачий штрудель
- Пісочне тісто на олії: 100 мл води, 200-250 г борошна, 6-7 ст. ложок олії, 1-2 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 10 г ванільного цукру, дрібка солі, 2 ст. ложки панірувальних сухарів (1 ст. ложку – в начинку, 1 ст. ложку – на посипку тіста; попередньо підсушити на сухій сковороді або мікрохвильовці до золотистого кольору).
- Начинка: 4-5 яблук, цукор, спеції та родзинки за бажанням.
У воду додати олію, цукор, ванільний цукор, сіль, поступово просіяне борошно та замісити м’якеньке тісто (борошном не забивати). Вкрити та дати відпочити 15-20 хв.
Тим часом приготувати начинку: яблука 4-5 шт. почистити, нарізати кубиками, скропити соком лимона (можна без), додати цукор за смаком, корицю або прянощі за бажанням, горіхи підсушені, родзинки за бажанням, вкінці додати 1 ст. ложку сухарів.
Розкотити тісто в прямокутник 35Х25 см приблизно, посередині насипати підсушені сухарі, зверху викласти начинку, загорнути обидві сторони досередини внахльост, боковини защипати, або загорнути досередини, зверху наколоти вилочкою.
Випікати в розігрітій духовці до 200 ОС на застеленому пергаментом деку 25-30 хв. Ще гарячий рулет змастити шматочком масла та щедро присипати пудрою.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти штруделя:
- Штрудель з яблуками, родзинками і горіхами (з готового тіста філо)
- Рулет-штрудель з сиром і яблуками із лавашу. Це так просто і смачно, що будете готувати щодня!
Post Views: 34