Часникові стрілки мариновані «Під горілочку»
- 1 кг молодих стрілок часнику, 1 л води, по 50 г цукру і солі, 100 мл оцту (9%), лавровий листок, перець чорний горошком, перець червоний гіркий, цвіт кропу.
Стрілки помити, порізати соломкою по 4–5 см, проварити 2–3 хв в окропі, відцідити. На дно 0,5-літрових банок викласти спеції, стрілки, залити гарячим маринадом, загвинтити кришками, зберігати в холодильнику або погребі.
Як заморозити часникові стрілки для смаження і тушкування
Паста з часникових стрілок
- Часникові стрілки, кріп, сіль.
Часникові стрілки перекрутити на м’ясорубці разом молодим кропом (приблизно 1:1, можна кропу менше), трохи присолити, розкласти порційно і заморозити. Готую пасту з часникових стрілок щороку. Взимку додаю її до картоплі, роблю намазку з сиром, додаю до соусів, маринадів та інших страв. Дуже ароматно! Рецептом поділилася Людмила Денисюк
Не викидайте часникові стрілки – це вітамінна бомба
Зелене масло з часниковими стрілками на бутерброди
- Масло, кріп, часникові стрілки (1:1:1)
Масло, кріп та часникові стрілки збити блендером. Сформувати ковбаску і заморозити. Смачно намазати на хліб або додати в супчик.
Мариновані часникові стрілки
- 5-літрове відерце часникових стрілок. Маринад: 2 л води, 0,5 л оцту, 250 г цукру, 0,5 л олії, 2 ст. ложки солі.
Смажені часникові стрілки
Заготовка з часникових стрілок на зиму
- Часникові стрілки, сіль, оливкова олія. Можна додати кропу.
Стрілки змолоти на м’ясорубці, додати трішки солі та олії, перемішати. За допомогою харчової плівки сформувати ковбаску і заморозити. Якщо буде використовувати зараз, можна зберігати в холодильнику. Якщо добре посолити, буде зберігатися і в холодильнику. Можна додавати у перші і другі страви або перемішати зі свіжим меленим салом – суперова намазка на хліб! Рецепт і фото Пурчели Тетяни