Печиво “Сніжок” у цукровій пудрі: сім давніх рецептів від господинь

Перевірені рецепти печива "Сніжок" в цукровій пудрі: без яєць, на смальці, на варених жовтках, з дріжджами, амонієм, горілкою та оцтом.

Багато хто пам’ятає улюблене з дитинства печиво “Сніжок” у цукровій пудрі. Якщо вам теж подобається його смак або хочете приготувати печиво, ми зібрали для вас давні перевірені рецепти печива “Сніжок”: без яєць, на смальці, на варених жовтках, з дріжджами, амонієм, горілкою та оцтом.

Печиво “Сніжок” без яєць і без соди

  • 500 г маргарину кімнатної температури (можна маргарин навпіл зі смальцем), 600 г борошна, 4 ст. ложки оцту, 8 ст. ложок води.

Усе замісити і покласти в холодильник, я ввечері замішую і вранці печу. Тоді розкачувати, можна різати квадратиками або смужками.

Можна робити печиво з начинкою: витиснути чарочкою, половину кружечків зробити з дірочками, спекти, на ціле печиво (без дірочки) покласти повидло, а іншою половинкою (з дірочкою) накрити і в пудру.

А можна начинку покласти всередину, а боки позащипувати, як вареники. Пекти при температурі 180 градусів, з духовки зразу в пудру. Печиво довго стоїть, не черствіє. Рецепт Марії Хоружої

Печиво “Сніжок” на смальці і сметані

  • 0,5 кг смальцю, 0,5 л сметани, 1 ч. ложка солі, 50 г горілки. Борошна скільки вбере тісто, має бути не туге.

Виробляти можна рогалики, вирізати формочками, робити бублики. Потім теплими у мішок з пудрою по 5-6 штук обваляти. Рецепт Ніни Скутельник

Печиво “Сніжок” (на дріжджовому тісті)

  • 0,5 л, сметани, 0,5 л, смальцю, 50 г дріжджів.

Замісити м’яке тісто, на годину в холодильник. Розкачувати не дуже тонко, вирізати, як підказує фантазія, гаряче печиво – в пудру. З цього тіста також виходять гарні рогалики з повидлом. Роблю маленькі як пальчики. Дуже смачно! Рецепт Алли Пасічник

Печиво “Сніжок” в какао

  • 4 варених жовтки, 2 скл. борошна, 1 п.маргарину.

Жовтки розтерти з борошном і маргарином. Розкотити в джгутик товщиною, як вказівний палець. Випікати. Я перемішую цукрову пудру з додаванням какао, виймаю з деко і гарячим обкачую. Рецепт Валентини Чорнобровкіної

Печиво “Сніжок” з горілкою та оцтом

  • 125 г смальцю, 125 г масла або маргарину, 300 г борошна, 2 ст. ложки горілки, 1 ст. ложка оцту, 1 ст. ложка води. Інколи додаю ще апельсинову пасту до тіста.

Усе замісити, сформувати, випекти. Гаряче печиво обваляти у цукрові пудрі. Готове печиво зберігається до двох тижнів точно, в роті тане! Від горілки печиво стає крихкіше. Можна додати ром, тоді запах бомбезний. Алкоголь у процесі випікання вивітрюється і в печиві немає.

“Сніжок” на смальці

  • 1 кг смальцю, 100 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 200 г сметани жирної, борошно (скільки візьме тісто), цукрова пудра, ванілін.
У теплу сметану додати цукор, дріжджі і кілька ложок борошна. Дати дріжджам підійти. Смалець перетерти з борошном в крихту, з’єднати з сметанково-дріжджовою масою і замісити тісто. Залишити на холоді на кілька годин.
Потім розкочувати тісто, товщиною 1 см і формувати печиво за допомогою формочок, чи порізати ромбиками. Випікати до готовності. Коли охолонуть до ледь теплого стану, обваляти в цукрові пудрі з ваніліном. Це дуже велика порція. Для сім’ї і третини від порції вистачить. Головне – пудра має бути дуже дрібненька і обсипати печиво, коли буде тепленьке (до гарячого пудра не пристає, а коли холодне, то теж не тримається). Рецепт Людмили Лихенко

“Сніжок” (тісто на амонії)

  • 2 п. маргарину, 1 л борошна, 1 яйце, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложку амонію.
2 п. маргарину, 1 л борошна – перетерти. 1 яйце збити з 1 скл. цукру. В 1 ст. ложці сметани розвести 1 ст. ложку амоняку. Потім замісити еластичне тісто. Виробляти формочками коржики, спекти і гарячими обмакати в пудру.
Муки можна трохи додати. Хто спече, то не пожалкує. Виходить багато. Рецепт Ганни Бакики

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook