фрикадельки і картопляні колобки

Фрикадельки та картопляні колобки у вершковому соусі

Маєте трохи фаршу і картоплі? Тоді тримайте цікаву ідею простої страви на обід або вечерю: фрикадельки і картопляні колобки у вершковому соусі.

Ловіть цікаву ідею смачної страви на обід або вечерю: фрикадельки та картопляні колобки у вершковому соусі. Це дуже смачно! Приготуєте – не пошкодуєте!

Фрикадельки

  • 400 г улюбленого фаршу, 1 маленька цибулина (дрібно порізана), сіль, перець, паприка, часник.
Усе змішати і сформувати невеличкі фрикадельки. Їх обсмажити з усіх сторін на добре розігрітій сковороді з додаванням невеликої кількості олії.

Картопляні колобки

  • 500 г картоплі (відварити і потовкти), 1 яйце, сіль, перець, трошки куркуми, 160 г борошна.
Усе змішати і сформувати невеликі колобки.

Вершковий соус

  • 300 мл молока, 1 ст. ложка борошна, 1 ст. ложка масла, вода або вершки (10%), сіль, перець.
Коли фрикадельки обсмажаться, відсунути їх трішки на край сковорідки, покласти масло. І коли воно розтопиться, додати борошно, перемішати і просмажити 1-2 хв. Потім додати молоко і вже все разом перемішати з фрикадельками. Як тільки соус закипить, додати картопляні колобки і долити ще воду (або вершки) так, щоб соус покрив картопляні колобки. Посолити, поперчити і накрити кришкою. Варити ще 10-15 хв, час від часу помішуючи.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші страви з картоплі і фаршу за перевіреними рецептами:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook