Неймовірно смачні, пухкі, ароматні булочки синабони підкорять ваше серце одразу! Рецепт тіста – чудовий, на мою думку, ідеальний!
Синабони
- Опара: 300 мл молока, 5 г сухих дріжджів, 20 г цукру (1 ст. ложка без чубка), 150 г борошна.
- Тісто: опара, 500 г борошна, 4 г солі, 2 яйця, 60 г цукру, 100 г м’якого масла.
- Начинка: 100 г м’якого масла, 150 г цукру, 20 г кориці.
-
Заливка: 50 мл молока, 50 г цукрової пудри, 250 г маскарпоне (з’єднати маскарпоне, тепле молоко і пудру).
До теплого молока додати цукор, дріжджі, змішати з борошном до однорідної консистенції, накрити рушником і відставити в тепле місце на 30 хв, щоб підросло.
Змішати яйця з цукром, додати сіль, опару, перемішати. Додаємо м’яке масло, борошно і замісити тісто. Тісто спочатку липкувате, але якщо його місити, воно швидко буде досить еластичне, м’яке, тому борошна не додавати більше, хіба трішки присипати стіл, грамів 10. З тіста зробити колобок, покласти в суху посудину, накрити рушником і поставити в тепле місце на 1-1,5 години, щоб добре підросло.
Формувати синабони: розкотити тісто, що підійшло, в тонкий прямокутник (розмір приблизно 60х45 см), розподілити м’яке масло по всій поверхні, посипати по маслу сумішшю кориці з цукром. Скрутити в рулет, не туго, розрізати рулет за допомогою зубної нитки на кусочки шириною в 3 см. Край тіста кожного синабона підвертати під низ і покласти булочки на пергамент, накрити рушником і залишити в теплому місці ще на 30-50 хв, щоб підросли.
Випікати при 180 ОС 20-25 хв. Дістати синабони і, поки вони ще гарячі, полити заливкою. Виходить приблизно 20 штук.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також інші перевірені рецепти:
- Найпишніші пиріжки – на сироватці. Це дріжджове тісто – казка: дуже пухнасте і довго не черствіє!
- Пиріжки із викрутасами. Як формувати? Просто!
Post Views: 45