Є десятки рецептів сирників, але цей не такі як всі інші – він кольоровий, з ванільною, маковою і вишневою масою. Красивий і надзвичайно смачний! Любите фантазувати – обов’язково приготуйте!
Сирник “Фантазія”
- Форма 25×35 см.
- Тісто: 200 г борошна, 50 г цукру, 100 г масла (холодного), О,5 ч. ложки розпушувача, 1 жовток, 1 ст. ложка сметани.
Замісити тісто і поставити на 30 хв до холодильника. Далі розкотити, викласти у форму, застелену пергаментом, поколоти виделкою і випікати 15 хв при температурі 180 градусів. Випікаємо просто корж, бортики не робити.
- Сирна маса: 1,5 кг сиру (змолоти), 150 г сметани, 200 г цукру, 4 яйця, 40 г крохмалю, 1 п. польського вишневого кисілю, 1 п. ванільного цукру.
До сиру додати цукор, сметану, 1 яйце – все перемішати і відкласти 3 ст. ложки сирної маси (це знадобиться для макової масу). Додати до основної маси решту яйця, перемішати міксером і розділити порівну на дві частини: в одну додати крохмаль і ванільний цукор, в іншу – вишневий кисіль сухий + родзинки.
- Макова маса: 200 г сухого меленого маку, 4 яйця, 1 білок, 200 г цукру, 1,5 ст. ложки крохмалю, 3 ст. ложки сирної маси, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Жовтки збити з цукром додати сир, мак, розпушувач, крохмаль та збиті па піну білки – все гарно вимішати.
На готовий спечений корж викладати в хаотичному порядку наші три маси – нічого не перемішувати. Випікати 1 од при темп 170 градусів. Охолодити в формі (краще на ніч залишити). Полити шоколадом та посипати посипками.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також інші цікаві рецепти сирників:
- Це шедевр! Надзвичайно смачний сирник з маком та вишнями
- Карамельний сирник на хрусткій основі: новий рецепт
Post Views: 40