“Дездемона” – це один з тортів, які господиня пече не замовлення. Він дуже смачний і ніжний: медові коржі, ванільний крем, чорнослив, горіхи… Якщо ви не любите чорнослив, можете сміливо замінити його на курагу – теж дуже смачно! Печіть – не пожалкуєте!
Торт “Дездемона”
Коржі
- Форма 25Х35 см (змастити олією).
- 1 яйце, 3 жовтки, 3-4 ст. ложки штучного меду (або натурального), 1 скл. цукру, 125 г маргарину або масла, 1 ч. ложка соди, ванільний цукор.
Поставити все на парову баню, помішуючи весь час, на 15-20 хв до збільшення в об’ємі в два рази. Тоді відставити, щоб трошки охололо, додати поступово борошно, замісити м’яке ніжне тісто. Борошна йде приблизно 3-4 склянки об’ємом 200 мл.
Розділити тісто на 7 коржів. Розкочувати. Випікати при температурі 180-200 ОС близько 15 хв до легенького золотистого кольору.
Крем
- 0,7 л молока, 1 скл. цукру, ванільний цукор, 1,5-2 п. пудингу ванільного, 300 г масла.
0,7 л молока, 1 скл. цукру, ванільний цукор, 1,5-2 п. пудингу ванільного (розвести в 100 мл молока) – заварити заварний крем. Коли охолоне додавати до збитого масла по 1 ст. ложці.
300-350 г чорносливу порізати на невеличкі смужки, можна і перемолоти – хто як любить. Для любителів арахісу або горіхів подрібнених можна додати.
Зібрати торт: корж, крем, чорнослив, горіхи, корж і т.д. Для глазурі беру шоколадку або шоколадну глазур, додаю 2-3 ст. ложки олії, розтоплюю паровій бані.
Рецепт і фото Мар’яни Бородовської
Радимо також приготувати інші торти з медовими коржами за перевіреними рецептами від господинь:
- Торт “Медовик” без розкочування коржів. Просто намащую тісто на пергамент і все!
- Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
Post Views: 42