Якщо ви ще не пекли баварський пиріг з яблуками, неодмінно приготуйте! Рецепт – простий, а виходить така смакота, наче торт! Пиріг м’який, добре просочений, а яблука надають легку кислинку!
Баварський пиріг з яблуками
- 380 г (+/- 50 г) борошна, 150-200 г масла, 1 ч. ложка розпушувача або 0,5 ч. ложки соди (соду погасити оцтом), 2-3 ст. ложки сметани.
- Заварний крем: 2 яйця, 150 г цукру, 100-200 г масла, 2 ст. ложки борошна, 500 мл молока, 1 ч. ложка ванільного цукру, 2 ст. ложки сметани 25%, цедра.
- Яблучна начинка: 1 кг яблук, 4 ст. ложки цукру, 4 ст. ложки води. Можна додати корицю або інші спеції для випічки.
Начинка
Яблука почистити, порізати на тонкі шматочки, скласти в каструльку з товстим дном, додати цукор, воду, тушити під закритою кришкою хвилин 15, не перемішувати, тоді яблука ціленькі.
Крем
Молоко, цукор, ванільний цукор, борошно, яйця змішати до однорідності, варити до загустіння весь час помішуючи
Зняти з вогню, додати цедру і сік лайма/лимона, накрити плівкою в контакт, дати охолонути. Після охолодження поступово додати м’яке масло, постійно збиваючи, сметану, збити на малих обертах до однорідності.
Тісто
М’яке масло перетерти з борошном, додати соду погашену оцтом (або розпушувач), сметану, замісити м’яке тісто, хвилин 10 дати відпочити.
Поділити тісто на 9 частин, кожну розкачати в прямокутник (приблизно 20Х15 см), на край покласти яблука, защепити по краю, сформувати смужки (на фото показала, схожі на довгі пиріжки). Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 200 ОС до золотистого кольору, приблизно 20 хв.
Формування торта-пирога
Складати смужки щільно одна до одної шарами: на низиз 3 штуки, щедро змастити кремом, зверху три смужки, крем, на верхній шар три смужки, крем, посипати обсмаженими горіхами, какао. Прибрати в холодильник на 3-4 години мінімум.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Спробуйте також приготувати інші незвичайні пироги за перевіреними рецептами від господинь:
- “Ранкова роса” з кокосовими кульками. На вигляд – як торт, а печеться просто – як пиріг
- Закарпатський горіховий торт-пиріг “Diós süti”. Відкопала старий бабин рецепт!
Post Views: 47