Заварні кільця з сирно-сметанним кремом
Заварне тісто
- Об’єм склянки – 250 мл. 1 скл. води, 1 скл. просіяного борошна, 100 г масла, дрібка солі, 4 яйця кімнатної температури (може піти 3-3,4 яйця – повинна бути гладка консистенція тіста, має добре тримати форму, не розпливатися, тому яйця додавати поступово потрібно).
Воду, маслом і сіль довести до кипіння, всипати просіяне борошно, постійно помішувати, заварити густе і гладке тісто, воно повинно зібратися в колобок і відставати від стінок каструлі.
Дати тісту охолонути, приблизно до 70 ОС, додати по одному яйця, ретельно перемішуючи до гладкої консистенції. Одне яйце вмішую лопаткою, далі міксером на малих оборотах). Можна всі яйця вмішувати ложкою/лопаткою.
Для формування заварних кілець користувалась кулінарним мішечком з насадкою “закрити зірка”. Їх можна без насадки робити, відрізати кінчик мішка (або взяти щільніший файл) – тоді будуть без рельєфу.
Пергамент повинен бути якісний або тефлоновий килимок. Випікати при температурі 190-200 ОС 30/40 хв до золотистого кольору, щоб добре підсохли. Потім вимкнути духовку, відкрити дверці і залишити до охолодження.
Наповнити кремом через кондитерський мішечок, з двох сторін зробивши отвори. Якщо немає насадки, можна розрізати навпіл.
Крем для заварних кілець
- 400 г жирного сиру, 4 ст. ложки сметани, 1 п. ванільного цукру, цукрова пудра.
Сир жирний (9%) збити погружним блендером, додати сметану, щоб була консистенція, як густа сметана, ванільний цукор, цукрову пудру (я в кавомолці змолола цукор). Має бути кремоподібна ніжна консистенція. Поділила крем на дві частину, в одну додала какао.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також спробувати й інші рецепти заварних тістечок:
- Той самий крем для еклерів, як колись в кулінарії і кафе
- Ідеальний рецепт заварного тіста для профітролів та еклерів
Post Views: 49