Печиво “Трюфелі” (ще називають “Каштанчики”) – дуже смачне, особливо подобається дітям. Колись його готували на свята, на весіллях клали на тарілки-“кльоші”. Рецепт давній, перевірений роками. Для багатьох це печиво – смак дитинства.
Печиво “Трюфелі” (“Каштанчик”)
- 5 варених жовтків, 200 г масла, 50 г жиру (смальцю), 50 г цукрової пудри, 0,5 ч. ложки розпушувача, 30-50 г сметани, приблизно 400 г борошна.
- Для начинки: горішки, вишні.
- Помадка: 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 60 мл молока, 150 г масла.
Масло, смалець, борошно, розпушувач перетерти в крихту. Жовтки можна потерти терткою або просто перем’яти вилкою з цукровою пудрою, додати до крихти. Вкінці додати сметану. Тісто має бути тверденьке, але не забите. Кульки відважувала по 22 г. Всередину клала вишні, шматочок горішка. Кульки поставити на 15 хв в морозилку. Духовку нагріти до 180 градусів, пекти 20-30 хвилин залежно від вашої духовки, не засушувати сильно. Дати охолонути. Тим часом зварити помадку.
Помадка: 150 г цукру, 3 ст. ложки какао, 60 мл молока – усе гарно перемішати, додати 150 г масла, поставити на середній вогонь, варити, помішуючи. Після закипання варити 2-3 хвилини. Вмокнути кульку в глазур, обкачати в крихтах з кольорових вафель, викласти на пергамент і винести на 1 годину на холод.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати приготувати інше печиво за давніми рецептами від господинь:
- Печиво “Грибочки”. Колись таке готували на всі весілля
- Тістечка “Персики”. Це хіт серед десертів
Post Views: 57