Розкішний пляцок з вишнями “Галіція”
- Форма 26 см. Тісто: 200 г масла, 6 жовтків, 150 г цукру, 2 ч. ложки розпушувача, 70 г + 1 ст. ложка сметани, 15 г какао, 400-450 г борошна.
- Кокосова начинка на 1 корж: 2 білки, 70 г цукру, 70 г кокосової стружки, 10 г крохмалю, 0,5 л вишень у своєму соку.
- Крем: сік з вишень + вода – 350 мл, 1 п. вишневого пудингу (40 г), 2 ст. ложки цукру, 250 г масла.
Масло з борошном і розпушувачем перетерти в крихту, додати цукор, жовтки, сметану. Замісити пісочне тісто. До 1/3 частини тіста додати какао і 1 ст. ложку сметани. Біле і коричневе тісто розділити на 3 частини. Біле поставити в холодильник, а тісто з какао – в морозилку.
Білки збити з цукром, додати крохмаль і кокосову стружку.
Викласти у форму частину білого тіста, тоді – вишні і кокосову начинку, потерти частину тіста з морозилки. Випікати при температурі 180 ОС 30-40 хв. Спекти таких 3 коржі.
Для крему заварити крем на вишневому соку, остудити і поступово додати до збитого масла. Перекласти і прикрасити за бажанням.
Рецепт Лілії Цвіт. Готувала і фотографувала Ольга Соломаха-Корчак
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 46