Сирник кращий за торт
- Тісто: 3 яйця, 120 г цукру, 150 г борошна, 7 г розпушувача, 40 г какао, 80 мл молока, 12о г масла.
- Сирна начинка: 600 г сиру, 160 г цукру, 2 яйця, 15 г крохмалю, 30 г манної крупи, 1/2 ч. ложки розпушувача, 10 г ванільного цукру, цедра лимона.
- Макова начинка: 100 тертого маку, 1 яйце, 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 30 г манної крупи, 20 г кокосової стружки, 30 г масла, 170 г вишень у власному соку.
Тісто
Білки збити з цукром, додати жовтки та продовжити збивати на низьких обертах. Далі додати половину борошна, розпушувач, какао, молоко та розтоплене масло, вимішати до однорідності, додати другу частину борошна і знову вимішати.
Сирна начинка
До перемеленого сиру додати звичайний та ванільний цукор, яйця, крохмаль, манну крупу, розпушувач та цедру лимона, перетерти до однорідності за допомогою блендера.
Макова начинка
Яйце збити зі звичайним і ванільним цукром, додати мак, кокосову стружку, манну крупу, масло і вимішати до однорідності, потім додати вишні і за допомогою ложки легенько перемішати.
Формування сирника
У форму 20Х20см послідовно викладати: половину тіста,
половину макової начинки, сирну начинку, решту макової начинки, решту тіста. На дно форми застелити папір для випічки.
Випікати 40 хв при температурі 160 °С, далі ще 40 хв при температурі 150 °С. З форми виймати охолодженим.
Рецепт і фото Галини Повх
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 50