Вишневий соус із приправою карі
- 1 л вишень без кісточок (перебити блендером), 8 ст. ложок цукру, 1 ст. ложка солі, 2 головки часнику (видушити), 1 ст. ложка оцту, 1 ч. ложка перцю чорного, 1 ч. ложка перцю червоного чілі, 30 г приправи “Каррі”.
Усе перемішати, на ніч поставити у холодильник, далі прокип’ятити на невеликому вогні 30 хв. Перевірте густину: линіть ложку соусу на тарілку і поставте на кілька хвилин у морозилку. Якщо соус надто рідкий, можна додати 2 ст. ложки картопляного крохмалю (розвести перед цим холодною водою), проварити ще 10 хв і розкласти в сухі стерильні банки і закрутити. Рецепт Олени Рогаль.
Вишневий соус до м’яса на зиму
- 2 кг вишень (вага без кісточок), 0,5 л цукру, 2 ч. ложки солі, 2 ч. ложки чорного меленого перцю, 2 ч. ложки червоного меленого перцю, 25 г карі, 6 ст. ложок соєвого соусу, 2 великі головки часнику, 100 г часнику, 100 г томатної пасти, 1 ч. ложка цілого духмяного перцю.
Проварити кілька хвилин, перемолоти блендером, додати спеції, Варити 30-40 хв, розкласти у стерильні баночки, закрутити. Виходить 5,5 банок по 0,5 л. Рецепт Олі Лелик
Пряний вишневий соус “Барбекю”
- 1 кг вишень (вага з кісточками), 2 цибулини, 4 см. кореня імбиру, 100 г цукру, 2 ст. ложки бальзамічного оцту, суміш перців, сіль, 3 ст. ложки олії. Можна додати 2-3 ст. ложки соєвого соусу, 1 ч. ложку гірчичного порошку.
Вишні покласти у каструлю, прогріти на малому вогні до м’якості, перетерти через сито, щоб позбутися кісточок. На олії обсмажити подрібнену цибулю і часник. Коли цибуля набуде золотистого кольору, додати вишневе пюре, дрібно потертий імбир і цукор. Варити на малому вогні до потрібної густини. Насамкінець додати сіль, оцет, перець, проварити 5 хв, розкласти у стерильні банки. Зберігати у прохолодному місці. Рецепт Інни Бережної.
Спробуйте також приготувати:
- Соус до грилю та реберець. Неймовірна смакота!
- Печу м’ясо в маринаді, а потім подаю із соусом. Це смакота!
Post Views: 34