Швидкий рулет на білках
- 150 г білків (4-5 білків приблизно), 0,5 скл. цукру (склянка – 250 мл), 75 г борошна (3 ст. ложки з чубком), 2 ч. ложки ванільного цукру, дрібка солі, 1,4 ч. ложки лимонної кислоти, 1 ч. ложки цедри лимона.
Білки кімнатної температури збити з дрібкою солі та лимонною кислотою до піни, поступово додати цукор, ванільний цукор, збити до стійких піків, додати цедру, поступово додати просіяне борошно та акуратно вимішати лопаткою знизу вверх, щоб білки не осіли. Деко від духовки (24Х35 см) застелити пергаментом, рівномірно розрівняти.
Розігріти духовку до 180 ОС, випікати 10 хв, перевірити готовність шпажкою, не пересушити! Дістати, дати постояти 1-2 хв, перевернути на другий аркуш пергаменту/ рушничок, зняти пергамент, на якому випікали, скрутити в рулет з пергаментом, охолодити 5-7 хв (щоб рулет не прилипав до пергаменту – присипати пудрою, тоді верхня скоринка не прилипне до пергаменту). Просочити, змазати кремом та щільно скрутити, залишити в пергаменті на 2-3 год в холодильнику.
Як робила я: просочила сиропом з варення + водичка, поверх нанесла тоненький шар джему персик-маракуйя, крем вершковий, поверх просіяла какао.
Крем
- Баночка вершкового сиру, цукор за смаком, 1-2 ст. ложки сметани, ванільний цукор – збити міксером до однорідності (можна замінити на кисломолочний сир+сметана, сир+вершки 33%).
Пергамент треба якісний, краще білий або з тефлоновим покриттям. Якщо невпевнені в пергаменті – змастіть його!
Рецепт і фото Тетяни Петришеної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 39