Ми щороку заготовляємо березовий сік. Якщо немає такої можливості – купуємо, але закриваємо завжди. Діти і чоловік дуже люблять березовий сік. І коли в гості вдома, такий напій теж іде на ура.
У мене немає чітких пропорцій, за якими закриваю березовий сік. Але вдається смачно і зберігається добре. Тож хочу поділитися, як я заготовлюю березовий сік. У мене два “ходові” рецепти: консервований сік і квас.
Консервований березовий сік
- Березовий сік, цукор, лимонна кислота, сушені плоди шипшини.
Березовий сік (скільки є), на смак по ложці додати цукор, на кінчику ножа лимонної кислоти (як кому подобається, можна трішки більше). У стерилізовані 3-літрові банки кидаю 8-10 сушених плодів шипшини, потім заливаю киплячим соком, закатую кришками металевими.
Квас з березового соку
- Березовий сік, сушені яблука, сушений терен.
Роблю квас із березового соку у бутлях з-під води (5-6 літрові): проціджую в бутлі сік, кидаю в кожен добру жменю сушених яблук (якщо є – ще стопочку сушеного терену), закриваю кришкою з-під бутля і опускаю в льох.
Рецепти Алли Михайлюк
Радимо також інші рецепти приготування березового соку:
- Корисний березовий сік (квас) з лимоном у пляшках
- З чим закрити березовий сік? 15 цікавих рецептів
Post Views: 29