Рецепт нарізного батона по ГОСТу
5 г свіжих дріжджів або 2,5 г сухих, 270 г води, 8 г солі, 500 г борошна (220 г – опару, 280 – у тісто), 20-30 г цукру, 18-20 г масла.
Опара. Взяти 150 г теплої води і розчинити в ній дріжджі, додати 220 г просіяного борошна і замісити опару (густа). Поставити в тепле місце на 4 години. Через 4 години у воду, що залишилася (120 г) додати сіль, цукор, опару, 280 г борошна (додавати поступово, не все відразу, оскільки борошно у всіх різне). Замісити тісто, вкінці замісу поступово додати розм’якшене масло, місити близько 5 хв до еластичного колобка. Залишити на 2 год бродити. Розділити тісто на дві частини, накрити, дати відпочити 10 хв. Сформувати батони, залишити на на 40-60 хв.
Формувати батон можна 2 методами.
- Розплескати овал, один край покласти до середини, придавити пальцями, і другий край до середини, придавити. Тобто скласти дві сторони до середини, добре защипати, надати форму батона.
- Овал скрутити щільно рулетом, защепити край.
На батонах зробити 5 надрізів. Змастити яйцем або молоком.
Духовку розігріти до 220 градусів, випікати 20 хв з легким паром (на дно духовки поставити ємність з водою, 150 мл).
Рецепт і фото Татьяни Петришиної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 42