Турецький кекс із кремом
Форма 20Х30 см. 2 яйця, дрібка солі, 200 г цукру, 1 ч. ложка ванільного цукру, 100 мл молока, 100 мл олії без запаху, 200 г борошна, 20 г какао 1 ч. ложка розпушувача.
У глибоку ємкість розбити яйця, сіль, збити за допомогою міксера, додати невеликими порціями цукор, маса стає світлою і пухкою, ванільний цукор – перемішати. Виходить пишна маса, тоненькою цівкою влити молоко кімнатної температури, збивати на середніх обертах, додати олію без запаху, все перемішати. Потім додати всі сухі інгредієти, попередньо просіяні, все добре збити (не дуже довго, лиш щоб об’єдналися і не було грудочок).
Форму змастити олією, вилити тісто, рівномірно розрівняти, випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ОС 40 хв.
Крем
600 мл молока, 20 г борошна, 30 г кукурудзяного крохмалю, дрібка ванілі, 30 г цукру, 200 мл вершків 33% або 150 г масла (у мене – масло).
У глибоку ємкість розбити яйце, додати цукор, ванільний цукор крохмаль, борошно – все добре перемішати, влити в цю масу третю частину молока, розмішати.
У каструлю з товстим дном вилити молоко, яке залишилось, добре перемішати, додати сухі інгредієнти, варити при слабій температурі до загустіння, накрити харчовою плівкою в контакт остудити до кімнатної температури. Збити вершкове масло та, поступово додаючи заварну масу, збити до пухкої маси.
У коржі за допомогою дерев’яної шпажки зробити дірочки в кексі, дуже багато, залити кекс теплим молоком, дати всочитися декілька хвилин, потім викласти крем, розрівняти по всій поверхні, зверху посипати через сито рясно какао, порізати на порційні шматки і подати до столу.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 29