Шоколадний торт з карамеллю
Шифоновий бісквіт
Форма 20 см. Бісквіт (пропорції на один, треба таких два): 100 г цукру, 1,5 ст. ложки какао, 60 мл олії, 50 мл води.
Все це змішати до однорідності і довести до кипіння, щоб цукор повністю розчинився. Охолодити.
Окремо: 3 яйця, 50 г цукру, 0,5 ч. ложки соди, 0,5 ст. ложки оцту, 130 г борошна.
Білки збити з цукром, додати жовтки, збити. В кінці тонкою цівкою влити шоколадну суміш, збити на малих обертах міксера. Додати соду, погашену оцтом, перемішати. Додати борошно, вимішати лопаткою. Вилити у форму, застелену пергаментом і пекти при 170 до 35-40 хв. Орієнтуватися на свою духовку. Охолодити. Розрізати на 2 частини. Так само пекти ще один бісквіт.
Карамель
200 мл вершків, 200 г цукру, 100 г масла, дрібка солі.
Цукор розтопити в каструлі з товстим дном. Вершки нагріти, не кип’ятити. Коли цукор повністю розчинився, влити гарячі вершки, добре вимішати. Вливати обережно, буде сильно пінитися! Додати дрібку солі і проварити до 2 хв. Додати 100 г масла, розмішати і ще орієнтовно 2 хв проварити. Охолодити.
Крем ганаш
300 г шоколаду, 300 г вершків 36%, 150 г масла.
Вершки нагріти, не кип’ятити. Залити шоколад. Розмішати, щоб шоколад розтопився. Додати м’яке масло, розмішати до однорідності. Накрити плівкою в контакт, поставити в холодильник на декілька годин. Збити міксером.
Скласти торт: бісквіт, просочити цукровим сиропом (80 г води, 1 ч. ложка цукру) – крем, зробити бортик з крему, всередину карамель, бісквіт і т.д. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 64