Рецепт справжніх французьких круасанів

Приготуйте смачні круасани і відчуйте себе вдома, наче у Франції. Рецепт трішки клопіткий, але результат того вартий!

Рецепт справжніх французьких круасанів

Тісто: 500 г борошна, 150 мл теплої води, 12 г сухих дріжджів, 60 г цукру, 10 г солі, 100 мл теплого молока, 350 г масла (100 г в тісто, 250 г для розкочування).
Дріжджі залити теплою водою, додати трошки цукру та поставити у тепле місце (активувати). Борошно просіяти, додати сіль і цукор, розмішати, зробити в борошні заглиблення та вилити сюди дріжджі та молоко. Коли тісто збереться в грудку, додати 100 г м’якого масла та вимішувати вже на столі. Сформувати з тіста квадрат, загорнути у харчову плівку та поставити у холодильник на 4 год, можна і на ніч.
250 г м’якого масла покласти на пергаментний папір та пальцями розрівнянити у форму квадрата 20×20 см, загорнути краї паперу та розрівняти качалкою. Поставити в холодильник. Вийняти тісто з холодильника та розкотити у прямокутник у два рази більший за квадрат масла. Викласти масло на тісто та накрити другою половиною тіста, розкотити та скласти досередини краями і ще раз навпіл та поставити на 1 год в холодильник, загорнувши в плівку. Через годину вийняти тісто з холодильника, розкотити в пласт та візуально поділити його на три частини, скласти одну частину досередини, накрити іншою та поставити знову в холодильник на 1 год.
Тепер тісто розкотити у прямокутник 28×60 см та порізати на трикутники гострим ножем. Сформувати круасани та покласти під плівку харчову на 1 год, щоб підійшли. Змастити легенько яйцем. Випікати при температурі 200 ОС 10 хв, а потім при 180 градусів 12 -15 хв.
Рецепт і фото Галі Лилик

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook