Торт “Снікерс”
- Форма 21Х32 см або кругла діаметром 28-30 см.
- Тісто (на 1 корж): 2 яйця, 150 г цукру, 200 г сметани (половину можна замінити на кефір), 3-4 ст. ложки какао, 160-180 г борошна, 1 ч. ложка соди, ванільний цукор. Потрібно спекти 2 такі коржі.
- Арахісовий прошарок: 1 б. вареного згущеного молока (370 г), 250 г масла, 150-200 г арахісу, 1 п. коричневого крекера або 150 г хрустиків з маком, 100 г чорного шоколаду (не обов’язково).
- Крем: 350 мл молока, 40 г крохмалю (або 1 п. пудингу), 100 г цукру, 200 г масла, ванільний цукор.
Для коржа
Яйця збити з цукром, ванільним цукром, додати сметану (у якій розчинити соду), какао, борошно. Тісто виходить, як густа сметана. Випікати при 180 ОС 30 хв. Спекти таких 2 коржі.
Для арахісового прошарку
Масло збити зі згущеним молоком, додати подрібнений крекер, арахіс, розтоплений шоколад.
Для крему
До більшої частини молока додати цукор і поставити підігрівати. У решті молока розвести пудинг або крохмаль і додати до розігрітого молока. Постійно помішуючи, довести до загустіння. Охолодити до кімнатної температури. До збитого масла додавати по ложці заварний крем.
На шоколадний корж викласти половину крему, тоді – арахісовий прошарок, знову – крем. Накрити шоколадним коржем. Зверху полити помадкою і прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Ольги Соломахи-Корчак
Спробуйте також приготувати:
- Через спеку не хочеться вмикати духовку? Приготуйте “Лінивий снікерс”
- Торт “Снікерс” з горіхами і дуже смачним заварним кремом на манці
Post Views: 313