На смальці
1 скл. смальцю, 0,5 скл. масла, 1 скл. сметани, 1,5 скл. цукру, 2 яйця, 0,5 ч. ложки соди.
Смалець перетерти з борошном, додати цукор, потім сметану, яйця і соду. Добре прожарити форму для першого разу з жиром. Якщо форма холодна, то перші пристануть.Виходять м’якенькі, пісочні. Рецепт Наталі Якобчук
На майонезі
2 яйця, 1 скл. цукру, 200 г маргарину, одна найменша пачка майонезу (200 г), 1 ч. ложка соди погашеної оцтом, борошно.
2 яйця збити з 1 скл. цукру, 200 г маргарину розтерти з борошном (підмерзлий маргарин потерти), одна найменша пачка майонезу, 1 ч. ложка соди погашеної оцтом. Підсипаючи борошно, замісити еластичне тісто. Рецепт Оксани Колинчук
На варених жовтках
5 варених жовтків, трошки цукру, 1 п. маргарину, 3 скл. борошна, 3-4 ст. ложки сметани, дрібка соди.
5 варених жовтків, трошки цукру, разом перемішати. 1 п. маргарину перетерти з 3 скл. борошна, додати 3-4 ст. ложки сметани, дрібку соди. Замісити, потримати тісто хоч 1 год в холодильнику.
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 22