“Горішки” та “Грибочки” зі згущенкою. Смак мого дитинства

Знайшла у бабусі на горищі радянську форму і вирішила напекти горішків та грибочків. Яка смакота вийшла! Тісто зі смальцем, тому печиво дуже ніжне і крихке.

Печиво “Горішки” та “Грибочки”

  • 200 г маргарину, 1 ст. ложка смальцю, 100 г цукру, 2 яйця, дрібка солі, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту,  3-3,5 скл. борошна.
  • Начинка: 1 б. вареної згущенки (додаю іще горіхи, кокосову стружку).
Яйця збити з цукром, додати маргарин та смалець кімнатної температури, соду гашену оцтом, борошно. Тісто має вийти трішки м’якше, ніж на вареники. На 2-3 години в холодильник.
Змазати форму смальцем, розігріти добре. З тіста зробити кульки, покласти у виїмки в формі і добре притиснути, пекти 3-4 хв (час залежить від того, як сильно нагріта форма, необхідно привідкривати і спостерігати за тістом, щоб не пригоріло і спеклось).
Коли горішки охолонуть, начинити їх.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Радимо також спробувати приготувати інше печиво за давніми рецептами від господинь:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook