Печиво “Лимончики” з горіховою начинкою
Тісто: 2 жовтки, 75 г цукру, 200-220 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача, 0,5 ч. ложки ванільного цукру, 50 мл сметани, 50 г масла, 0,5 ч. ложки цедри з лимона, дрібка солі.
Начинка: волоські горіхи подрібнені, 100 г цукру і 2 білки збити, додати горіхи та 1 ч. ложку цедри лимона, змішати (начинка має бути густенька).
Декор: сік з 1 лимона, 50 г води, 0,5 ч. ложки куркуми.
Масло кімнатної температури, цукор, ванільний цукор, дрібка солі, жовтки з’єднати за допомогою вінчика, додати сметану та цедру лимона, вкінці додати борошно і розпушувач, замісити усе руками. Залишити в холодильнику на 1 годину.
Тісто поділити на шматочки по 30-35 г, розкотити як на вареники, покласти начинку, зліпити вареник, покласти зліпленою стороною донизу, зробивши форму лимона. Випікати при температурі 180 25-30 хв, залишити, щоб вистигли.
Кінчики зафарбувати зеленим барвником, опустити в сироп з соку, води та куркуми, вийняти і відразу обкачати в цукрі, залишити, щоб висохли на 2 години.
Рецепт і фото Лесі Риндик
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 59