Рогалики на смальці (із дріжджового тіста)
500 г смальцю (свинячого жиру), 1 яйце, 50 г горілки, 250 мл молока, 50 г дріжджів, ванільний цукор, борошно (скільки вбере тісто). У мене начинка – вишні та яблучне варення.
Розвести дріжджі в теплій воді з 1 ст. ложкою цукру, залишити, щоб з’явилися бульбашки. Тим часом підігріти молоко, щоб було тепленьке, додати дріжджі, дрібку солі, одне яйце, м’який смалець, горілку, борошно і дріжджі. Поступово підсипати борошно, замісити еластичне тісто. Сходити йому не потрібно – одразу формувати рогалики і пекти в розігрітій духовці при 180-200 ОС до ніжно-золотистого кольору. Спечені рогалики присипати цукровою. Зберігати у контейнері, щоб не обвітрилися. На наступний день стають ще смачніші. Рецепт Оксани Полищук
Рогалики з вишнями (на смальці та кисляку, без цукру і розпушувача)
1 скл. смальцю, 1 скл. сметани (мені найкраще з кислим молоком), борошно (скільки вбере тісто). Начинка – вишні. Ні яєць, ні розпушувача, ні дріжджів, ні цукру у тісто не треба!
Замісити тісто, покласти на ніч у холодильник. Тонко розкотити, сформувати невеличкі рогалики, як вказівний палець, спекти і обваляти в пудрі. Рецепт Наталії Марченко
Рогалики на смальці, сметані і молоці
200 г смальцю (або 140 г масла + 60 г смальцю), 100 г сметани, 100 г молока, 2 жовтки, 1 ст. ложка лимонного соку, 400 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача.
Холодний смалець і масло порізати кубиками і перетерти руками на крихти. Додати решту складників і швидко замісити тісто. Покласти його на 1 год у холодильник. Далі формувати рогалики з будь-якою начинкою і пекти при 180 ОС.
Рогалики на смальці, маргарині і сметані
Спробуйте також приготувати: