Смак і сила – у корені імбиру

Імбир багатий на вітамін С, В1, В2, А, солями магнію, фосфору, кальцію, також залізом, калієм та цинком.

Цей продукт сьогодні є чи не в кожному магазині, проте найчастіше люди його просто не помічають, тому що мало знають про його властивості. Імбир – це корінь півтораметрової рослини, родом з Південної Азії.

П’ять тисяч років тому імбир використовувався при застуді, лихоманці, правці та проказі. Китайські мореплавці, вирушаючи в море, жували його й додавали в їжу як засіб проти закачування. Греки цінували імбир за його допомогу травленню. Так народилася традиція пекти спеціальний імбирний хліб. Згодом корінь став настільки популярним у Європі, що непоказні грецькі коржики перетворилися на вишукані імбирні солодощі у формі казкових героїв та замків. Єлизавета I серед усіх солодощів у світі найбільше за все любила імбирне печиво. Згодом її пристрасть стала національною: в Англії почали варити спеціальне пиво – імбирний ель. У Китаї корінь традиційно цукрують та готують з нього варення чоу-чоу. У російській кухні імбир незамінний у квасах, медах, збитнях, здобних булках, пряниках.

Імбир багатий на вітамін С, В1, В2, А, солями магнію, фосфору, кальцію, також залізом, калієм та цинком. Якщо ви відчуваєте важкість у шлунку, млявість, відсутність апетиту, швидко втомлюєтеся – потрібно очистити організм. У цій справі імбир – найкращий засіб. Пряність допомагає при серцево-судинних захворюваннях, застудах та артриті, виводить холестерин. Зауважте: лише правильне дозування кореня зробить їжу смачною, а лікування ефективним.

Імбир – універсальний інгредієнт. Він додає особливого відтінку будь-якій страві – солодкій, солоній, кислій. Додати його можна до м’яса, риби, курки, рису, супів, випічки та напоїв. Також корінь використовують у консервації овочів, додають до компотів.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook