Торт з кавовими коржами, карамеллю і ягідною начинкою
- Форма 18 см. Бісквіт: 5 яєць, 170 г цукру, 165 г борошна, 5 г розпушувача, дрібка солі, 50 г масла, 30 г какао, 1 ст. ложка розчинної кави, 4 ст. ложки окропу.
Яйця з цукром збити до пишної маси, у два підходи досипати борошно з розпушувачем, сіллю та какао. Перемішати. Ввести в масу розтоплене масло та заварену каву, акуратно вимішуючи лопаткою. Поділити тісто на 2 рівні частини і випікати 2 коржі у формах 18 см 40-45 хв при температурі 180 ОC.
- Бруснична начинка: 150 г брусничного пюре, 100 г цукру, 10 г кукурудзяного крохмалю, 20 г води.
Бруснична пюре з цукром нагріти, додати крохмаль, розчинений у воді, та дати покипіти 1 хв. Зняти з вогню та охолодити.
- Карамель: 225 г цукру, 65 г води, 90 г вершків від 33%, 90 г масла.
Цукор з водою поставити на невеликий вогонь та кип’ятити, не помішуючи, до легенького бурштинового кольору. Важливо стежити за процесом, щоб не переварити сироп, адже тоді карамель матиме смак паленого цукру. Зняти сироп з вогню і додати гарячі вершки, ретельно перемішати. Ввести масло, знову перемішати. Залишити охолоджуватись.
- Крем (можна будь-який, головне – густий): 150 г вершків від 33%, 100 г білого шоколаду, 350 г вершкового сиру, 70 г цукрової пудри.
Нагріти вершки, розтопити в них шоколад. Залишити в холодильнику мінімум на 4 год (краще на ніч). Збити охолоджену масу з сиром та цукровою пудрою.
- Просочування коржів: 100 г води, 0,5 ч. ложки кави, 1 ч. ложка цукрової пудри.
Рецепт і фото Юлії Якіб’юк