Чебуреки
Тісто: 250 мл холодної води, 1 ч. ложка солі, 550 г борошна.
Начинка: 350 г м’яса, 100 г цибулі, спеції: сіль, перець – за смаком, молоко, олія.
Масло розтопити і охолодити. У холодну воду всипати сіль і 4 ст. ложки борошна, масло і розмішати ложкою до однорідності. Поступово просіяти решту борошна, замішуючи м‘яке, еластичне тісто, яке не липне до рук.
Залежно від борошна, його може піти трохи більше, або менше. Я спочатку вмішувала борошно ложкою, вкінці гарно вимісила руками. Готове тісто розкачати прямокутником, скласти в три рази, розкачати знову прямокутником та скласти в чотири. Загорнути в плівку і покласти в холодильник мінімум на 1-1,5 год. Власне, це додасть слойоність готовим чебурекам.
Для начинки м‘ясо та цибулю змолоти на м‘ясорубці. У мене свинний гуляш, можна використати свинину і яловичину у рівних пропорціях. До фаршу додати спеції і влити молоко. Молока дати стільки, щоб вийшла ніби м‘ясна «каша». Добре вимішати до однорідності.
Охолоджене тісто розділити на 16 частин, з кожної частинки сформувати кульку. Кульку тонко розкачати колом, викласти на половину фарш, краї добре защіпити. Смажити на добре розігрітій олії, на меншому за середній вогні з двох боків до рум‘яної скоринки.
Готувала @viktoriyaisayenko
-
Чебуреки із цільнозернового борошна зі смаком житнього хліба
-
Повітряні чебуреки на мінералці. Тісто супер, усім раджу!