“Пані Каблучкова”
Форма 25 см на 30 см. Пісочне тісто: 5 жовтків, 3 ст. ложки сметани, 200 г масла, 160 г цукру, 550 г борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 1 п. ванільного цукру за бажанням.
Жовтки змішати з цукром, додати сметану, розтоплене масло, ваніль. Усе змішати, поступово додати борошно з розпушувачем. Замісити тісто і поділити на 4 частинки: три більші і одну трошки меншу. Цю четверту покласти в морозилку. Тісто в холодильник на 30 хв.
Макова маса: 200 г сухого маку перемолоти кавомолкою і запарити 200 мл кип’яченого молока, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку манки, 1 яйце, 2 ст. ложки цукру, 50г масла. Все об’єднати і відставити.
Білкова маса: 5 білків, дрібка солі, 200 г цукру, 1 п. киселю 80 г (або 2 по 40 г). Збити білки з сіллю та цукром до піків, додати кисіль сухий і ще раз перебити.
Вишні: 500 г заморожених вишень, 3 ст. ложки крохмалю або 0,5 л консервованих вишень. Відцідити і перемішати з крохмалем.
Додатково: 1 скл. горіхів, 250 мл кислого варення або заморожені ягоди (я брала чорницю).
Коржі. Взяти частинку тіста, розкотити на пергаменті до розміру форми, покласти на низ трішки повидла або ягоди, 1/3білків, 1/3 вишень і на вишні 1/3 маку. Посипати горіхами і пекти при 180 ОС 30 хв.
Так спекти ще два коржі, але на останній потерти зверху тісто з морозилки.
Крем: 2 яйця, 60 г кукурудзяного крохмалю, 250 г згущеного молока, 300 мл молока, 350 г масла, 50-100 г шоколаду.
Яйця змішати з крохмалем і згущеним молоком. Вилити до молока і заварити. Охолодити. Збити з маслом. Відібрати кілька ложок крему на боки.
Зібрати торт. 1 корж, половина крему, 2 корж, решта крему, корж з потертим тістом донизу (до крему). Обмастити боки, присипати хто чим має і залишити при кімнатній температурі на 2 год. Полити улюбленою помадкою і на ніч у холодильник!
Рецепт Наталії Сус. Пекла і фотографувала Ольга Мордовіна
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 76