Торт «Пташине молоко»

Популярний протягом десятиліть торт не втрачає популярності і сьогодні. Неймовірно ніжний, смачний, він стане окрасою будь-якого свята.

Для бісквіту: 7 яєць, 0,5 скл. цукру, 0,5 скл. борошна.
Збити яйця до збільшення об’єму в чотири рази. Після цього додати цукор, а потім невеликими порціями досипати ще борошно. Випікати в розігрітій духовці, не відчиняючи дверцята 40–60 хв.

Для «пташиного молока»: 50 г води, 12 г желатину, 1/3 скл. молока, 100 г масла, 4 яйця, 135 г цукру, менше ніж 0,5 скл. борошна.

Варити кашу з жовтків, молока, борошна та половини порції цукру на водяній бані. Після цього дати каші охолонути. Замочити желатин водою на 30 хв. Білки збити з цукром (з другою половиною). Масло збити з кашею. У збиті білки додати розтоплений желатин, який треба швидко перемішати, і вкинути його до кремової маси. Швидко наносити на корж.
Викласти «пташине молоко» на перший корж, половину – на другу половину.

Для крему: 1 скл. цукру, 1 яйце, 1 скл. молока, 2 ст. ложки борошна, 300 г масла. Змішати яйця, молоко, борошно, довести до кипіння. Потім це все має трішки загуснути й охолонути. Масло збити з цукром і кашею.

Порядок складання торту: бісквіт розрізати на три частини. Кожну з них змастити тонким шаром крему, викласти зверху «пташине молоко», рівномірно розподіляючи на всю частину, знову корж, «пташине молоко», корж.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook