Торт “Персикове диво”
Цей торт пекла невістці на 25-річчя. Торт великий, двоярусний, смачний, в міру солодкий. При повному оформленні важив десь близько 7 кг. Нижній ярус – 26 см, верхній – 20 см. Пропоную рецепт нижнього ярусу.
Бісквіт
- 7 яєць, 1,5 скл. цукру, 2 скл. борошна, 3 ч. ложки розпушувача, 1 п. ванільного цукру, 1/4 ч. ложки солі, 3/4 скл. холодної води, 1/2 скл. олії, 1/2 ч. ложки лимонної кислоти.
Жовтки збити з 1 скл. цукру і ванільним цукром, потім додати воду і олію і ще раз збити до пишності. Змішати борошно, сіль, порошок. З’єднати суху суміш і яєчну, добре вимішати. Білки збити до стійких піків, поступово додаючи 0,5 скл. цукру. Під кінець збивання додати лимонну кислоту. Білки додати до основної маси і легко вимішати круговими рухами знизу-вверх. Я пекла 45 хв при 170 ОС. Коли корж охолов загорнула його в харчову плівку і поставила в холодильник на декілька год. Потім розрізала на три рівних коржі.
Персиковий компоте
400 г консервованих персиків, 50 г цукрової пудри, 100 мл персикового сиропу, 10 г желатину + 60 г холодної води. У посудині змішати пудру, порізані персики, сік. Поставити на середній вогонь і нагріти до розчинення цукру. Розігріти попередньо замочений і набухлий желатин і ввести його в персикову масу. Температура маси і желатину не більше 60 градусів. Розлити у дві форми, вистелені харчовою плівкою та покласти на дві год в морозильну камеру. Я робила із свіжих персиків і відповідно до свого розміру торта. Персики проварювала декілька хвилин, додаючи цукру до смаку і трохи води. Перебивала блендером і охолоджувала до 60 ОС, а потім додавала желатин.
Йогуртовий крем
Домашній йогурт, зроблений із молока та закваски. Я брала закваску фірми Vivo. Додавала цукрової пудри до смаку, 1 п. персикового желе та желатин. Коли маса почала гуснути, формувала торт, поклавши його у роз’ємну форму.
Корж – йогуртовий крем – персикове компоте – крем – корж – крем – чорниці – крем – корж. Потім торт на ніч в холодильник, а вже зранку покривала його кремом-чіз і прикрашала. Роботи достатньо, але вона того варта.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 60