Досвідчені господині добре знають: виливати воду, в якій варилася картопля, не можна. Із картопляного відвару виходить чудове тісто! З нього можна приготувати пиріжки, біляші, вареники і навіть пампушки.
Картопляний відвар містить крохмаль, який впливає на структуру тіста. Він допомагає утримувати форму і структуру випічки, додає стійкості тісту під час випікання.
Крохмаль може вбирати і утримувати вологу, що може зробити тісто меншим схильним до висихання.
Завдяки картопляному відвару випічка довго не черствіє, виходить пишною та ніжною. Оскільки картопля має властивість затримувати вологу, випічка довше залишається свіжою. Картопля також додає тісту особливу текстуру і структуру, робить випічку пухкою.
- Тісто для вареників на відварі виходить м’якеньким і дуже слухняним. Ліпити з нього варенички – саме задоволення, а готові можна заморожувати.
- Пончики на картопляному відварі виходять пухнасті і дуже смачні, хоч у тісті нема ні яєць, ні сметани, ні масла.
Одне слово, спробуйте приготувати – і ви теж більше не буде виливати картопляний відвар!
Чотири перевірені рецепти тіста на картопляному відварі
Шикарне тісто пиріжків – на картопляному відварі
Я переконалася: найкраще тісто – на картопляному відварі! З нього пиріжки можна пекти і смажити і робити з будь-якою начинкою. Ну дуже хороший рецепт!
Чудове тісто на вареники на картопляному відварі
Ніколи не виливайте картопляний відвар – приготуйте з нього тісто на вареники. Цей рецепт хороший тим, що тісто можна покласти у холодильник і доліпити вареники пізніше. Наступного дня воно таке ж чудове і слухняне у роботі! А готові вареники можна заморожувати!
Пишні пампухи на картопляному відварі
Щороку на Святвечір ми печемо пампухи. Завжди готуємо за одним і тим самим рецептом – на картопляному відварі. Виходять пишні і дуже смачні, хоч і пісні.
Найсмачніші біляші – на картопляному відварі
У моїй сім’ї всі люблять біляші, тому я випробувала багато різних рецептів. Але найсмачніші біляші виходять на картопляному відварі. Тепер готую тільки такі!