Пухкі рогалики із дріжджового тіста з маком
300 г молока кімнатної температури, 50 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 кг просіяного борошна, 1 ч. ложка солі, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 яйця, 100 г сметани, 100 г розтопленого масла.
До 300 г молока кімнатної температури додати 50 г живих пресованих дріжджів, 1 ст. ложку цукру, розмішати та залишити до “підйому шапочки”. Потім додати 1 кг просіяного борошна, 1 ч. ложку солі, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 яйця, 100 г сметани, замісити м’яке тісто, в кінці замішування додати 100 г розтопленого масла. Поставити в тепле місце на 1,5 год.
При першому підйомі тіста злегка обім’яти його, дати тістові ще раз підійти, тільки потім формувати рогалики.
Начинка. 100 г молока довести до кипіння. До 200 г меленого маку додати 100 г цукру, перемішати, тоненькою цівкою додати в кипляче молоко, варити 2-3 хв до загустіння, осудити.
Тісто скрутити в джгутик, нарізати однакові маточки, кожен розкотити, викласти макову начинку (можна будь-яку: повидло, горіхи, сир тощо), сформувати у виді рогаликів, дати їм ще раз підійти 30-40 хв, змастити жовтком.
Випікати при температурі 200 ОС до рум’яної скоринки. Остудити, посипати цукровою пудрою.
Рецепт і фото Магдалини Шершун
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 62