Торт з яблучним курдом
Форма 22 см. Бісквіт: 250 мл кефіру, 200 г цукру, 3 яйця, 10 г розпушувача, 320 г борошна, 1/2 ч. ложки ваніліну, 40 г какао.
Крем: 1 б. згущеного молока сирого, 200 г масла.
Яблучний курд: 150 г цукру, 70 г масла, 4 жовтки, 2 яблука.
Сироп для просочування: 100 мл води, 50 г цукру, сік 1/2 лимону (я просочувала ромом).
Яйця, цукор, ванілін збити до білого. В борошно додати розпушувач, какао і вимішати. До збитих яєць додати кефір, збити до 10 с і влити це в борошно. Вимішати, залити у форму, застелену пергаментом і добре змащеною жиром, пекти 30-35 хв при 180 ОС. Орієнтуєтесь по своїй духовці, до сухого сірника (я пекла 35 хв).
Просочування: воду, цукор, сік лимона варити до розчинення цукру.
Курд: 4 жовтки і 150г цукру розбити міксером, додати 2 дрібно натерті яблука і масло. Варити, постійно помішуючи, щоб загусло і закипіло. Як тільки закипить, зняти з вогню і перетерти через сито (я збила блендером).
З бісквіта зрізати нерівний вершок, подрібнити в крихту, потім нею прикрасимо верх торта. Бісквіт розрізати на 3 частини. Основу просочити, нанести крем, вирівняти, покласти другий корж просочений. Знову шар крему, зверху по крему змастити курдом і накрити третім коржем, змастити його кремом, боки вирівняти кремом і полити курдом. Посипати крихтою. І в холодильник на 5-6 год.
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 40