Живцювання лавра
Заготовляють живці з квітня до червня місяця. Використовують для цього гілки з лаврового віника або пагони з живої рослини.
Вони повинні бути не сухі та мати по 2 міжвузля. Розрізають пагін на відрізки по 6 см – 9 см довжиною, косими зрізами. Листя, яке знизу видаляють, а верхнє обрізають на половину. Насіння потрібно видалити, щоб воно не забирало сили у молодої рослини. Потім ставлять гілки у воду на 12 годин.
Укорінення
Для цієї процедури використовують прогрітий ґрунт, який має нейтральний склад. Наприклад, пісок з торфом або мохом, вермикуліт, перліт. Для посадки використовують горщики з великими дренажними отворами. Їх заповнюють дренажем на 2/3 об’єму: галька, пінопласт, керамзит. Зверху насипають підготовлений ґрунт.
Відростки обробляють в місці зрізу стимулятором та саджають на 2 см в глибину. Поверхню присипають грубозернистим піском на 2 мм та гарно зволожують.
Догляд за лавровим деревцем
Після висадки, живці потрібно вкрити банкою або пакетом та постійно підтримувати температуру середовища 22-26°С.
Час від часу потрібно відкривати та провітрювати рослину. Поливати необхідно тільки коли ґрунт підсохне, бо надмірне зволоження викличе загнивання та розвиток інфекції. Лаврове дерево дуже полюбляє обприскування з пульверизатора, робити це можна кожного дня.
Корінці з’являються через 4 місяці правильного догляду. Тоді рослину можна пересаджувати на постійне місце.