Швидко зварити квасолю можна без попереднього замочування. Для цього слід залити квасолю холодною водою і відразу ж поставити варити. Щойно вона закипить, треба підлити холодної води. Повторити так 4–5 разів. Через 30–40 хв квасоля буде готова.
• Дуже смачною буде квасоля, якщо щойно вода, в якій вона вариться, закипить, її відразу злити, а каструлю заповнити свіжою холодною водою і додати 3 ст. ложки олії і 1 ч. ложку цукру.
• Якщо варити квасолю у закритій каструлі, вона може потемніти, тому під час варіння кришку з краще зняти.
• Солити квасолю рекомендовано наприкінці варіння, щоб вона швидше розм’якла.
• Визначити готовність квасолі при варінні можна за системою «трьох бобів»: дістати з каструлі три квасолини і кожну покуштувати. Якщо хоч одна з них ще тверда, слід продовжувати варити, а якщо всі м’які – значить, квасоля вже готова.