Картопляна ковбаса
2 кг картоплі, 1 морквина, 2 великі цибулини, 1 ст. ложка приправи до картоплі, 2 яйця, 300 г підчеревини, а також кишки для наповнення.
Сиру картоплю потерти або перемолоти через м’ясорубку (можна половину потерти, а решту порізати дрібними кубиками). Додати потерту морквину і цибулину, сіль, перець, приправу, яйця. Підчеревину порізати і посмажити з подрібненою цибулиною до золотистого кольору. Усе перемішати і начинити тонкі кишки за допомогою насадки для ковбаси. Наповнювати не туго, обов’язково поколоти ковбаски голкою, щоб не потріскали при випіканні. Випікати у духовці до золотистого кольору (при 180 ОС 40 вхв).
Кишки можна купити на ринку або у м’ясних магазинах або відділах. Їх зазвичай продають фасовані по 10 м. Перед використанням їх слід промити у теплій воді. Якщо всі не використаєте – покласти у морозилку.
Рецепт і фото Ольги Мордовіної
Спробуйте також приготувати: