Торт “Наполеон” з лимонною ноткою
- Форма: 25Х27 см.
- Тісто: 450 г борошна і 300 г масла чи маргарину, 1 яйце (вилкою розмішати), 150 мл холодної води, 1 ст. ложка оцту, дрібка солі.
Масло і борошно перетерти в крихту (холодний маргарин я вмочувала в муку і терла на терці) додати решту продуктів. Замісити швидко тісто і поставити в холодильник на ніч. Тісто поділити на 8-10 частин, кожну тонко розкотити, перенести в форму і проколоти вилкою. Випікати при температурі 200 °С 10 хв (орієнтуйтесь на свою духовку).
- Крем: 2 яйця, 250-300 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки борошна, 600 мл молока, цедра з половини лимона (але не натерта, а обрізана ножем (як чистити яблуко), бо пізніше її забрати треба з крему, лиш щоб передала свою нотку).
Це все заварити, постійно помішуючи. Коли почне гуснути, додати лимонну цедру (шкірку) викинути. Накрити плівкою і охолодити. Заварна маса і масло мають бути однакової температури.
400 г масла збити. І по ложці додавати заварну масу і кожен раз збивати.
Перекладений готовий торт змастити кремом ще й зверху і обсипати подрібненим печивом “До кави”. Дати вистоятись не менше 12 годин, а краще 24.
Торт “Спартак” із кремом “Пломбір”
- Форма – 25Х27 см.
- Склянка – 250 мл.
- Коржі: 1 скл. цукру, 1 яйце, 50 г масла, 3 ст. ложки меду, 7 ст. ложок молока, 1 ч. ложка соди з оцтом.
Все разом розмішати і варити кілька хвилин на паровій бані, постійно помішуючи. Маса має стати однорідною. Кипіти не має. Зняти з вогню і дати трохи охолонути. Тоді додати:
- 3 ст. ложки какао, 450 г борошна.
Замісити тісто і поділити на 8-10 частин. Кожну тонко розкотити. Форму змастити маргарином. Випікати при температурі 180°. Коржі печуться дуже швидко.
- Крем “Пломбір”: 450 мл сметани (від 20%), 3 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки крохмалю кукурудзяного.
Все разом розмішати вінчиком і варити на паровій бані до загустіння, постійно помішуючи. Охолодити. Заварна маса і масло мають бути однакової температури! 400 г масла збити (до побіління) і по 1 ст. ложці додавати заварну масу. Все разом збити і перемастити коржі. Зверху полити розтопленим шоколадом чи помадкою. Прикрасити за бажанням. Поставити на ніч у холодильник.
Рецепти і фото Іванни Луць
Читайте також інші перевірені рецепти “Спартака” від господинь:
- Справжній торт “Спартак” – без меду. На смак нагадує цукерки
- Торт “Спартак” литий. Простіший і смачніший, ніж класичний!
Post Views: 33