рецепт торта "Кривава Мері"

Спеціально залишаю дві ложки томатної пасти для найсмачнішого торта “Кривава Мері”

За рецептом, у тісто для коржів для цього торта іде томатна паста. Не дивуйтеся, торт виходить дуже смачний, гарно просочується і чудово нарізається!

До вашої уваги перевірений рецепт торта “Кривава Мері” з незвичайними коржами з додаванням томатної пасти. Торт виходить високим (тяжким), смачним, яскравим, гарно просочується і чудово нарізається. А завдяки мармеладу – красивий розріз і цікавий смак. Ще колись перемащувала масляним кремом з вареного згущеного молока, без наповнювачів, то теж було смачно.

Торт “Кривава Мері”

Рецепт торта: коржі

  • Склянка – 250 мл. Коржі: 2 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. борошна + 2-3 ст. ложки, 2-3 ст. ложки томатної пасти, 1 ч. ложка амонію (погасити оцтом), 250 г масла або маргарину. 
Яйця збити з цукром. Додати томатну пасту, потім погашений амоній, вимішати. Борошно перетерти з маргарином чи маслом в крихту. З’єднати дві суміші. Замісити тісто, підсипати по трохи борошно, щоб вийшло м’яке тісто, але щоб не липло до рук. Тісто поділити на частини і розкотити тоненько. У мене вийшло 9 коржів. Випікати при 190°С десь 3-4 хв. Печуться дуже швидко.

Рецепт торта: крем

  • 800 мл сметани 25%, цукрова пудра за смаком, 500 г ванільної сиркової маси, мармелад.
Сметану збити з пудрою. Цукрову пудру додавати за смаком. Коли маса збільшиться в об’ємі, додати поступово сиркову масу. Якщо ж сумніваєтеся чи крем загусне, можна додати 2-3 п. загущувача. Мармелад порізати дрібними кубиками.
Коржі змащувати кремом, на крем щедро посипати мармеладні кубики, тоді знову корж. Гарно притискати. І так з усіма коржами. Готовий торт гарно притиснути, щоб не розшаровувався через наявність мармеладних шматочків. Щоб коржі щільно прилягали один до одного. Можна навіть дати невеличкий вантаж на нього. Готовий торт має постояти кілька годин, щоб просочився. Прикрасити за бажанням. У даному випадку торт политий розтопленим шоколадом з додаванням 2 ст. ложок молока і 50 г масла, зверху посипаний шоколадними крихтами.
Рецепт торта Тетяни Гунько. Готувала і фотографувала Іванна Луць
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook