Печиво на смальці – крихке і дуже смачне. Три рецепти, перевірені роками

Таке печиво - із тіста на смальці - знайоме багатьом із дитинства. Воно дуже смачне, крихке і просто тане у роті! А зараз його готують рідко і дарма! Адже смалець (жир), на відміну від маргарину, не містить жодної хімії! А ще недорогий!

Печиво на смальці

1 скл. смальцю, 1 скл. сметани, 250 г маргарину, 1 ч. ложка розпушувача, 2 яйця, борошно (скільки вбере тісто).

Усе змішати, замісити нетуге тісто, розкочувати завтовшки 0,5 см, випекти печиво. Гарячим обкачати в цукровій пудрі. А можна сформоване печиво змастити білком і посипати цукром.

Дріжджове печиво на смальці (рецепт Юлії Огієвич)

1 скл. сметани, 50 г дріжджів, 2 скл. домашнього смальцю, борошно.

У теплій сметані розчинити дріжджі. Смалець розтопити й теплим додати до дріжджової суміші. Додати борошно, замісити, покласти на 1,5 год у холодильник. Сформувати печиво, дати 15 хв підрости, випекти. Гарячими обкачати в цукровій пудрі. Або сформоване печиво змастити білком і посипати цукром, а потім випікати.

Печиво на смальці і сметані

1 скл. смальцю, 500–600 г борошна, 1 скл. сметани, 1 ч. ложка соди.

Смалець перетерти з борошном на крихти, додати сметану (змішану із содою), замісити, поставити в холодильник на кілька годин, а тоді випікати печиво. Можна пекти як печиво або робити рогалики з повидлом. Готове печиво обкачати в цукровій пудрі. Або сформоване печиво змастити білком і посипати цукром, а потім випікати.

Автор фото – “Рецепти Юльєтти”

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook