“Горішки”, мабуть, люблять усі. У дитинстві це були чи не найсмачніші ласощі! Їх першими з’їдали на весільних кльошах і на святкових тарілках із солодощами. І це й не дивно, крихкі, з вареним згущеним молоком або кремом на його основі, вони просто тануть у роті. Береш один, два, три, а хочеться ще і ще…
Чи не в кожної господині була горішниця – спеціальна форма для смаження горішків. У багатьох вони збереглися і досі. Якщо вам така “у спадок” не дісталася, не засмучуйтеся, зараз вони також є у продажу, як користовані (їм нема зносу), так і нові.
Головне у приготуванні – мати хороший перевірений рецепт. Колись такі рецепти були на вагу золота, їх старанно занотовували господині у свої записники з рецептами. Саме такі перевірені роками рецепти від господинь ми зібрали для вас. Тут різні рецепти тіста для горішків: на маслі, маргарині, смальці, майонезі, із вареними жовтками.
Post Views: 43