Як безпомилково вибрати розмір жіночого одягу в інтернет-магазині

Попри шалене зростання популярності онлайн-покупок, деякі жінки ще досі побоюються не вгадати з розміром речі. Про правила вимірів та підбирання одягу розповіли фахівці інтернет-магазину.

Попри шалене зростання популярності онлайн-покупок, деякі жінки ще досі побоюються не вгадати з розміром речі. Тому вимушені купувати одяг після примірки у торговельних центрах. 

Але у підбиранні розмірів одягу в онлайн-крамниці немає нічого складно. Тим паче кожен сайт має власну розмірну сітку, де можна порівняти показники з параметрами свого тіла. 

Про правила вимірів та підбирання одягу нам розповіли фахівці інтернет-магазину українських дизайнерів Love&Live.

Таблиця розмірів: що означають всі ті цифри

Розмірна сітка – табличка з параметрами тіла людини, що допомагає майже безпомилково підібрати розмір одягу. Так, у різних брендів ці показники можуть відрізнятися. На закордонних сайтах взагалі параметри зазначені в дюймах, а американські розміри мають незвичайну для нас числову сітку розмірів від 6 до 22. 

Проте одяг українського виробництва вибирати набагато простіше. Можете переглянути сайт Love&Live, де продаються речі українських брендів: тут розмірна сітка від XS до XL зі звичними для нас показниками у сантиметрах. Потрібно лише точно знати заміри фігури: обхват талії, грудей та стегон.

Вчимося виміряти власні параметри 

Обхват грудей вимірюють через “видатні” точки грудної клітки за допомогою звичайної сантиметрової стрічки. Талію – у найвужчому місці, і цей показник важливий під час вибору штанів з високої посадкою. Обхват стегон також вимірюють горизонтально, прикладаючи стрічку навколо сідниць та живота.

В процесі вимірювання потрібно стояти рівно та невимушено, не втягувати живіт й не набирати повні груди повітря. А також прикладати “сантиметр” на тіло без одягу. Тоді мірки будуть точними.

Що робити, якщо параметри між розмірами

Трапляється так, що один із показників знаходиться на межі двох розмірів. Тоді варто звернути увагу на інші показники: до якого розміру вони ближчі – меншого чи більшого. Та за загальним правилом, коли є сумнів між двома розмірами, вибирають більший. Трохи завелике вбрання завжди можна підігнати за фігурою в ательє.

Нотуйте всі покупки

Попередній шопінг був не дуже вдалим? Не переймайтесь: якщо минулого разу ви не вгадали з розміром, тепер точно знаєте, який вам потрібен. 

Оскільки кожен бренд має розбіжності у розмірних сітках, які використовуються для пошиття, є сенс занотовувати чи запам’ятовувати розміри, що пасують вам в речах саме цього виробника.

Онлайн-підбір розміру

Деякі онлайн-магазини мають корисну опцію: поруч із клітинкою вибору розміру, є можливість дізнатися свій розмір, відповівши на кілька запитань. 

Зазвичай система питає про розміри інших брендів одягу, які ви носите, яку посадку бажаєте отримати (слім-фіт чи оверсайз), ваш вік та вагу тощо. 

Здебільшого калькуляція правильна, але порівняти відповідь комп’ютера з розмірною сіткою на сайті все ж варто.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook