Швидкий рецепт приготування домашнього хліба

Маю простенький рецепт приготування швидкого тіста для хліба. Навіть новачкам він підійде! Частенько печу такий хліб на дачі.

Швидкий рецепт приготування домашнього хліба

210 мл теплої води (до 40 °С), 320 г борошна (+ 20 г для обминання), 1 ч. ложка сухих дріжджів, 1 ч. ложка рідкого меду або цукру, 0,5 ч. ложки солі, 30 мл олії, куркума (за бажанням).
Змішати всі сухі інгредієнти: просіяне, борошно, сіль, цукор, дріжджі. Влити воду, олію і замісити м’яке, приємне на дотик тісто. Дно посуду з тістом змастити олією і залишити його у теплому місці до збільшення в три рази (у мене пішло 35 хв). Дістати тісто, обім’яти його, сформувати хліб, який вам до вподоби, зробити надрізи і відставити тісто ще хвилин на 20-25. Змастити хліб водою або молоком, або просто притрусити борошном, і поставити випікатись у розігріту духовку до золотавої скоринки при  200 °C 25-35 хв.
Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook