запіканка

Сирна запіканка з рисом, гарбузом та яблуками

У цій запіканці маса користі: гарбуз, яблука і сир. А ще вона дуже смачна та ситна, може замінити повноцінний сніданок!

Сирна запіканка з гарбузом та яблуками

  • 400 г почищеного гарбуза, 400 г сиру, 4 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки сметани, 200 г круглого рису (неповна 250-грамова склянка), 2 яйця, 1 п. ванільного цукру, кардамон, мускатний горіх, імбир, 20 г замороженого масла, яблука.
Зварити рис до готовності з дрібкою солі та двома ложками олії без запаху. Повинна вийти глизява каша. Дати вистигнути. Гарбуз запекти або відварити протягом 5-7 хв, але обов’язково злити воду і відцідити, потовкти на пюре. Змішати всі інгредієнти разом. За бажанням прикрасити фруктами чи ягодами, я увіткнула скибки яблук для декору. Зверху натерти масло. Випікати ± 50 хв при 180°С.

Рецепт і фото Світлани Чепурної

Спробуйте також приготувати:

  • Сирна запіканка. Нереально смачна, ніжна і повітряна сирна запіканка. Смакує зі сметанкою чи з ягідною поливкою. 
  • Сирно-гарбузова запіканка “Помаранчева зебра” Дуже красива у розрізі, смачна і корисна запіканка із сиру та гарбуза. Завдяки апельсиновій цедрі має приємний аромат. 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook