Сирний “Наполеон”
На 6 коржів: 200 г сиру, 1 склянка цукру, 2 яйця, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 1 п. цукру ванільного, борошно, скільки візьме тісто (2,5-3 скл, тісто має бути еластичне, адже якщо багато борошна – коржі будуть тверді).
Замісити тісто, розкочувати коржі на пергаменті, пекти при 180-190 ОС.
Крем заварний: 1 л молока, 250 г цукру, 2 яйця, 2-3 ст. ложки з чубком крохмалю (можна крохмаль замінити борошном), 1 п. ванільного цукру.
Від молока відлити 50 г. Решту молока довести до кипіння, додати 1 скл. цукру. Окремо збити віничком 2 яйця, 50 мл молока, 2 -3 ст. ложки крохмалю, вилити повільно в кипляче молоко з цукром і варити помішуючи 3-5 хв, поки не загусне, вимкнути вогонь. Додати 150-200 г масла. Перемастити коржі і на добу поставити в холодильник.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 29