Аджики забагато не буває! П’ять рецептів аджики на зиму

Аджика - це не тільки смачно, а й незвичайно! Адже її можна приготувати не лише з помідорів та перцю, а й з кабачків, яблук та цибулі, з часником і хроном. Тут є рецепти на будь-який смак!

Аджика з часником

3 кг помідорів, 2 кг перцю, 300 г часнику, 150 гіркого перцю, 1 скл. цукру, 0,5 скл. оцту (9%), 1 скл. олії, 0,5 скл. солі, 400 г свіжої зелені.

Усі інгредієнти пропустити через м’ясорубку і тушкувати 1 год. Перед вимиканням додати оцет, цукор, сіль, часник. Перемішати, гарячим розкласти у стерилізовані банки, закрутити.


Сира аджика з хроном

2,5 кг помідорів, 500 г болгарського перцю, 100 г гострого перцю, 150–200 г часнику, 200–250 г кореня хрону, 1–1,5 скл. цукру, 0,5 скл. солі, 1 скл. оцту (9%).

Усе помити, почистити, змолоти через м’ясорубку або комбайн, перемішати, розкласти у стерильні банки. Зберігати в холодильнику або підвалі.


Аджика з кабачків “Завжди мало”

3 кг кабачків, 500 г моркви, 500 гр солодкого перцю, 5 головок часнику, 1.5 кг помідорів, 2.5 ст. л. солі, 100 гр цукру, 2 ст. л. меленого перцю чилі, 200 гр соняшникової олії (рафінованої), 100 мл оцету (9%).

Всі овочі промити, пропустити через м’ясорубку (крім часнику), додати сіль, цукор, перець, олію, варити 35-40 хв. Додати роздавлений (подрібнений) часник і поварити ще 5 хв. Додати оцет, поварити пару хвилин і розкласти по банках. Закрутити, накрити до повного охолодження.

Розмелювати блендером не рекомендовано – виходить каша, а не “шматочки”. Вживати можна через 2 тижні, але найкращий смак виходить через місяць.

Любителям гострого: покладіть 6 головок часнику і майже 2,5 ложки меленого перцю чилі.


Аджика томатна з морквою та яблуками

2,5 кг помідорів, по 500 г моркви, кислих яблук та болгарського перцю, 250 г олії, 100 г подрібненого часнику, 1 гірка перчина, 100–250 г оцту, 1 ст. ложку солі, 100 г цукру.

2,5 кг помідорів, по 500 г моркви, кислих яблук та болгарського перцю перекрутити через м’ясорубку, додати 250 г олії і варити 2 год на малому вогні. За 5 хв до закінчення варіння додати 100 г подрібненого часнику, 1 гірку перчину, 100–250 г оцту, 1 ст. ложку солі, 100 г цукру. Закатати в банки.


Аджика з болгарського перцю

3 кг почищеного перцю (дрібно порізати), 6-8 гострих перчин (змолоти), 0,5 л оцту, 800 г цукру, 7-8 зубців часнику, 600-700 г томатної пасти, сіль до смаку. 

Варити все разом 30 хв, помішуючи, розкласти в банки, стерилізувати 20 хв.


Аджика з яблуками

2,5 кг помідорів, по 1 кг перцю, моркви і кислих яблук, 5–6 стручків гіркого перцю, 100–200 г цукру, 3 ст. ложки солі, по 1 скл. олії та оцту, 3–4 головки часнику, 100–250 г оцту.

Овочі подрібнити, змішати, варити 1 год. За 5 хв до закінчення варіння додати подрібнений часник, гіркий перець, оцет, сіль, цукор. Закрутити у стерильні банки. Аджика виходить дуже гостра. Якщо вам така не до смаку, можна зменшити порцію часнику і перцю.


Аджика цибулева

5 кг помідорів, по 1 кг моркви і солодкого перцю, 5–10 стручків гіркого перцю, 500 г цибулі, 0,5 л олії, 5–7 головок часнику, сіль.

Усі компоненти пропустити через м’ясорубку, варити 2 год, розкласти у стерилізовані банки, закатати.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook