Торт «Вишня в шоколаді»
Маса 1550 г, діаметр – 18 см
Основа: 22о г печива «Орео» (маса без начинки), 60 г масла.
Печиво подрібнити. Вершкове масло розтопити. З’єднати перемелене печиво і масло.
Маса повинна стати як мокрий пісок. Металеве кільце перекласти плівкою. Розподілити масу по дну і бортах форми, відправити в холодильник на 20 хв.
Шоколадний мус: 250 мл г вершків (1), по 90 г шоколаду молочного і чорного, 6 г желатину+30 г води, 250 мл вершків 33% (2).
Желатин залити крижаною водою. Вершки (1) нагріти до утворення бульбашок (майже до кипіння), влити на шоколад, збити блендером. Додати желатинову масу (попередньо розпустити в мікрохвильовій на 10 сек.) І ще раз пробити блендером. Охолодити до кімнатної температури, ввести напівзбиті вершки (2).
Заповнити заготовку для торта мусом, охолодити протягом 1-2 годин.
Вишневе кампоте: 35о г вишні, 40 г цукру, 5 г желатину (+30 м води або соку), 100 г соку вишні.
Желатин залити крижаною водою. З 1/3 вишні зробити пюре. Вишню, пюре і сік вишні, цукор довести до кипіння. Зняти з вогню, ввести желатин, перемішати, охолодити. Залити на застиглий мус.
Відправити в холодильник на 6-8 годин.
Рецепт і фото: kr.natali