Галета
Основа 1 (пісна): 260 г борошна, 80 мл олії, 120 мл окропу, 3 г цукру, 7 г солі.
Приготування: борошно, цукор, сіль просіяти. Влити окріп і рослинне масло. Перемішати. Залишити відпочивати мінімум на 30 хв.
На папері для випічки або силіконовому килимку розкачати тісто дуууже тонко (діаметр 50-60 см.)
Основа 2: 200 г борошна, 80 г вершкового масла, 1 жовток, 60 г цукрової пудри, 1 г солі, 30 мл води.
Борошно просіяти. Вершкове масло натерти на тертці з великими отворами, занурюючи в борошно шматочки масла. Додати жовток, цукрову пудру, сіль, воду. Перемішати. Зібрати тісто в кулю, обернути харчовою плівкою, відправити в холод на 1 годину.
Начинка: 180 г сиру, 80 г сметани, 15 манки, 10 г кукурудзяного крохмалю, 15 г мигдального борошна, 1 яйце, 50 г цукру.
Всі інгредієнти перемішати до однорідності (можна збити блендером).
Фруктовий шар: 400 г абрикосів, 20 г цукрової пудри, 10 г кукурудзяного крохмалю, 20 г коричневого цукру, 20 г мигдальних пелюстків.
Охолоджене тісто розкачати завтовшки 3-4 мм. В центр помістити сирну начинку, зверху розподілити фрукти, просіяти цукрову пудру, крохмаль. Закрити краї галети, посипати коричневим цукром і мигдальними пелюстками. Випікати при 180 ° до зарум’янювання країв (40-60 хвилин пісну і 30-40 хвилин з масляною основою).
Рецепт і фото: kr.natali