Сирний десерт у склянках
3-4 повні ложки домашнього кисломолочного сиру, 2 ст. ложки домашньої сметани, 3-4 ст. ложки молока, 2 ст. ложки або за смаком рідкого смородинового джему, 1 неповна ст. ложка або за смаком цукрової пудри, харчовий желатин (на цю кількість продуктів я розвела 1 ч. ложку желатину у 5 ст. ложках холодної води, вийшло не дуже щільне), ванільний цукор за бажанням.
Змішати двічі протертий через сито сир, сметану, молоко, ванільний цукор, все добре перемішати. Отриману масу поділити на дві або три частини. В одну додати джем за смаком, в інші – джем і цукрову пудру. Все залежить від того, який колір ви хочете. Якщо робити одноколірне желе, то все вимішати разом в одному посуді. Желатин приготувати за інструкцією або кожен за своїм рецептом, виходячи із власного досвіду. Розведений желатин додати у сирну суміш. Кожен на свій смак вирішує скільки його додати. Хтось любить дуже щільне желе, хтось навпаки. На цю кількість продуктів я розвела 1 ч. ложку желатину у 5 ст. ложках холодної води. Вийшло не дуже щільне. Розлити у креманки або склянки: спочатку один шар, чекати поки застигне, потім інші. Залишити в холодильнику.
Рецепт і фото Світлани Чепурної
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 351