Інгредієнти:
250 мл води, 0,5 ч. ложки солі, 100 г масла або маргарину, 200 г борошна, 5 яєць, 150 г твердого сиру, 1 ч. ложка паприки, кмин (для посипання).
Зробити заварне тісто. У каструльку налити воду, всипати сіль, додати масло. Коли вода закипить, зменшити вогонь, всипати борошно і ретельно перемішати (краще робити це товкачем для картоплі). Зняти з вогню і дати трохи охолонути. По одному вбивати яйця, кожен раз добре вимішуючи товкачем до однорідності. У готове тісто всипати натертий сир і паприку. Можна покласти будь-які сушені трави. Викладати тісто на злегка змащене деко змоченою у воді чайною ложкою. Посипати кмином. Поставити у розігріту до 180 С духовку і випікати до рум’яного кольору й твердої скоринки. Перші 20 хв духовку не відкривати, інакше тісто може осісти. Начинити за допомогою кондитерської торбинки, але еклери смачні і без начинки.